NINETONE LIVE 

”Vi säljer bara biljetter på första parkett”

Ninetone Group AB har tillsammans med streamingplattformen VOYD startat samarbetet Ninetone Live där nu turnerande artister har en möjlighet att möta sin publik under liknande förutsättningar som när de uppträder under sina konserter.

Vi lanserar den nya tjänsten Ninetone Live lördag den 21:a Mars där vi som vår första produktion spelat in Tommy Nilssons (p.g.a. Corona) inställda turnéproduktion. Vi kan också med kort varsel köra live-event’s där man streamar i realtid. Biljettpriset sätter man själv och möjligheter till direktkontakt med artisten under livestreamingen är möjlig om artisten själv vill det. En stor lokal med teaterscen är långtidsbokad och specialanpassad för Ninetone Live, så artisterna behöver endast avsätta en till två dagar till anläggningen i Sundsvall. Möjlighet finns även att boka anläggningen för en fullproducerad livestreaming.

Vårt team med regissörer och producenter anpassar artisternas framförande till en närmare, tätare upplevelse anpassad för skärm med inslag som kommunicerar med tittarna mer än vanliga konsertfilmer. Upplevelsens affärsmodell genomförs i ett exklusivt samarbete med VOYD som är en betalplattform för Video On Demand-streaming till slutkonsument.Ninetone Live bygger på följande unika egenskaper:

- Digital first: Framträdandet kommer “close to live” och först på plattformen innan någon sett det någon annanstans. Förköp möjligt och släppdatum/tid helt flexibelt. Köpt biljett gäller i 30 dagar.

- Platform exclusive: Framträdandet finns bara tillgängligt på VOYD och bolaget säljer en biljett  per streamande enhet, där giltighetstiden är flexibel.

- Fully DRM protected: VOYD´s videoströmmar kan inte spelas in och om en konsument ändå gör en screenrecording så blockas materialet från att laddas upp  på Youtube.


Patrik Frisk VD Ninetone Group AB, kommenterar: 

–Många av de artister vi representerar ser en tuff ekonomisk tid framför sig och att kunna hitta nya intäktsvägar är vårt viktigaste arbete just nu. Att live-scenen är en stor osäker marknad ett tag framöver får man som artist räkna med men kontakten med publiken och möjligheten att köra riktigt proffsiga konserter online och samtidigt kunna sälja biljetter är livsviktigt för alla artister.

 

Jesper Johansson VD VOYD, kommenterar: 

–Att ha möjlighet att digitalt erbjuda publiken sätt att se framträdanden gör en jättestor skillnad – det kan hålla igång hela ekosystemet, säger Jesper Johansson, VD och grundare av VOYD.

 

TOMMY NILSSON in Concert 21/3 20.00
"att fylla en lokal med max 500 eller 50 spelar ingen roll! Jag vill inte resa från stad till stad och riskera mina fans hälsa när det råder en Pandemi" / Tommy Nilsson" 

 

När Tommy som första större Svenska artist ställde in sin turné Torsdagen den 12:e Mars, efter 7 slutsålda spelningar  och med 22 datum kvar, så skapade vi konceptet Ninetone Live.

Med en dags varsel beslutade sig Tommy att spela in en unik och intim inspelning av produktionen utan publik innan bandet och crewet splittrades, så att alla som redan köpt biljetter och sett fram emot konserten men även andra har en möjlighet att se och uppleva honom så nära live som möjligt.

 

Den inspelade konserten är tillgänglig f.o.m Lördag kl. 20.00, köpt biljett till onlinekonserten gäller i 30 dagar. ❤️ (De fysiska spelningarna är nu flyttade till hösten 2020 och redan förköpta biljetter till dessa gäller såklart fortsatt. )

 

Jesper Johansson
jesper@voyd.se
www.voyd.se